İçim Çağıner Kavuklu’dan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınının Seçme Seçilme Hakkı Kazanışının 87. yıldönümünü kutlarız.

Kadın tüm alanlarda olduğu gibi seçme ve seçilme hakkını uzun yıllar çalışarak, emek vererek ve mücadele ederek elde etmiştir.

Türk kadını ise, Atatürk gibi eşsiz, girişimci, geniş vizyonu olan, çağdaş, demokratik, insan haklarına değer veren devrimci bir lidere sahip olmanın avantajı ile bu hakkı Fransa, İtalya, İsviçre gibi gelişmiş ülkelerin kadınlarından çok daha önce elde etmiştir. Bu vesile ile Ata’mızı derin sevgi, saygı, muhabbet ve minnet ile bir kez daha anıyoruz.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği, kadınların tüm ekonomik faaliyetler, sanat, bilim, spor, sosyal sorumluluk projeleri ve özellikle de ülke yönetiminde karar verici olmalarını hedeflemektedir. Bugün ülke yönetiminde kadınların sayısı olması gerekenin çok gerisindedir. Bu güzel ülkemizin refahı için kadının Cumhuriyet meclisinde, belediyelerde daha güçlü var olması gerekmektedir. GİKAD Akademi, genç kadınların siyasete ilgi duymaları gerekliliğini anlatıp, onları siyasete hazırlamak için gereken eğitim ve çalışmaları bir program dahilinde ele alacaktır.

Bu özel günde GİKAD, yaklaşan genel ve yerel seçimlerde ülkemizin hak ettiği yönetim şekline kavuşabilmesi için tüm kadın adayları destekleyeceğini gururla duyurur.

Nüfusun yarısını oluşturan kadınların, aynı oranda tüm platformlarda ve özellikle ülke yönetiminde var olması dileği ile herkesi sevgi ve saygı ile selamlar.

GİKAD Başkanı

Dr. İçim Çağıner Kavuklu