İçim Kavuklu: “Kadınların katılımcılığı artırılacak”

Girişimci Kadınlar Derneği kurucu üyesi İçim Çağıner Kavuklu, Günaydın Haber Kıbrıs programına katıldı ve yeni kurulan Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi’nin sorularını yanıtlayan derneğin kurucu üyesi  İçim Çağıner Kavuklu, derneğin kurulmasını sağlayan 35 güçlü kadını temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi.

İçim Çağıner Kavuklu, derneğin kuruluş fikri ile ilgili açıklama yaparak, “Dünyayı etkileyen ve ekonomiyi durma noktasına getiren Covid-19 salgını nedeniyle kendi aramızda neler yapılabileceği konusunda fikir üretirdik ancak kendi aramızda paylaşırdık. Kadınlar olarak bireysel değil birleşerek daha güçlü bir ses vermek ve Pandemi krizini fırsata dönüştürmek istedik” dedi.

İş kadınları yanında sanatta ve bilimde de kadınları kucaklamak istediklerine dikkat çeken İçim Çağıner Kavuklu, “Bu nedenle derneği girişimci kadınlar şeklinde kurduk” ifadelerini kullandı.

Derneğin ülkedeki derneklerden farklı bir yapıya sahip olacağını aktaran İçim Çağıner Kavuklu, “Dernek çatısı altında komiteler kurulacak. Üyeler aktif katılımcı olacak. Farklı görüşlere sahip kadınlar olacak. Kadınların katılımcılığı artırılacak” şeklinde konuştu

Eğitimin önemine dikkat çeken İçim Çağıner Kavuklu, “GİKAD akademiyi kuracağız. Liderlikten eğitime kadar birçok konuda çalışma yapılacak. Üyeler, tecrübelerini başarı ve başarısızlıklarını anlatacak. Üniversitelerimizden yararlanacağız. Yurtdışından konusunda uzaman kişilerle birlikte eğitimler yapılacak” dedi.

Küresel salgından dolayı yaşanan krizin insanları üretime yönlendirdiğine vurgu yapan İçim Çağıner Kavuklu, “GİKAD Akademi belki de bizi kooperatifleştirmeye götürecek. Kriz, gözümüzü toprağa çevirmemize neden oldu. Üretmemiz lazım. Üretimde ve pazarlamada eğitim şart” ifadelerini kullandı.

İçim Çağıner Kavuklu, “Kadın kadına destek olmalı ve bir güç oluşturmalı. Bu güç kadının gücü olursa başarılamayacak hiçbir engel yoktur” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kıbrıs